Psychologie

PSYCHOLOGIE

SANNE VAN BEVER


vanbeversanne@gmail.com

0472/048902Wat te verwachten

Wij zullen gesprekken hebben en / of creatief bezig zijn (schilderen, tekenen, knutselen, verhalen, muziek), speltherapie (poppenhuis, speelgoed), dramatherapie (rollenspel). Dit wordt beslist afhankelijk van wat het meest aangewezen is om jou op je gemak te laten voelen. Dit is in samenspraak en kan ook altijd aangepast worden. Indien je gemakkelijker al wandelend kan praten (geen direct oogcontact, waardoor soms een betere introspectie kan plaatsvinden), kunnen we ook al pratend een wandeling maken in de buurt of in Heverlee bos (meer privacy).

 

Mijn visie

Ik werk vanuit een integratieve visie. Dat wil zeggen dat mijn begeleidingen altijd op maat van de cliënt zijn. Afhankelijke van mijn aanvoelen, maak ik een inschatting van welke ‘soort therapie of aanpak’ nodig is, altijd in samenspraak met jou. Het is vaak een combinatie van de contextuele en systeemtherapie, cliëntgerichte therapie, experiëntiele therapie, positieve psychologie, psychodynamische therapie, opvoedingsadvies, ontspanningstechnieken, meditatie en mindfullness. Indien ik of jij merkt dat het niet werkt, kunnen we samen zoeken naar een meer aangewezen plaats of persoon voor jou.

 

Opleidingen

Master in de klinische psychologie optie kinderen en adolescenten

Experiëntiele en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie

Allerlei bijscholingen

 

Ervaring

Psycholoog, Groepspraktijk Anker, Gent: kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen.

Psycholoog, Observatie en behandelopname te Psychiatrisch Centrum Caritas, Melle: kinderen.

Psycholoog, Centrum Geestelijke Gezondheidszorg te Leuven(stage): kinderen, jongeren, gezinnen.

Contextbegeleidster, Bijzondere Jeugdzorg, Vzw De Wissel, Leuven: gezinsbegeleiding.

Opvoedster, De Triangel, Lovendegem: personen met beperking en emotionele en gedragsstoornis.

Begeleiding aan huis, Tanderuis, Melle: gezinnen met een kind met autisme.

Oppas zieke kinderen Solidariteit Voor Het Gezin te Gent.

 

Meer over mezelf

Ik ben Sanne, 32 jaar oud en ik probeer hier wat meer te vertellen over wat je kan verwachten als je bij mij in begeleiding komt. Mijn opleiding spitste zich voornamelijk toe op kinderen, adolescenten en gezinnen. Vanuit die opleiding en een brede ervaring met kinderen en gezinnen, richtte mijn aandacht zich vooral op hechting. Hechting gaat voornamelijk om de belangrijke moeder-kind band, maar ook over de band met andere belangrijke personen doorheen het hele leven.

Met gezinnen werk ik vooral vanuit de contextuele en systeemvisie: elk individu binnen een gezin is deel van het gezinssysteem en wordt emotioneel en gedragsmatig beïnvloed door alle individuen binnen het gezin en door de werkende gezinsdynamiek.

Naast gezinnen, werk ik ook met individuen. “Wie ben ik?” is een vraag die wij ons allemaal wel eens stellen en soms hebben we het gevoel dat we ergens zijn vastgelopen. Dat kan gepaard gaan met verdriet, kwaadheid, schaamte, spijt, twijfel enzoverder. Emoties die onze manier van zijn met onszelf en met anderen sterk kunnen beïnvloeden. Het kan een gevoel zijn van vervreemd te zijn van onze eigen probleemoplossende en zelfhelende capaciteiten, een gevoel van vervreemd te zijn van onze eigen natuur, onze eigen kracht om gelukkig te zijn. In principe heeft iedereen alle antwoorden in zichzelf om gelukkig te zijn. Het goede nieuws is dus dat je perfect bent zoals je bent! Je bent alleen die zelfsturende natuur even uit het oog verloren. Een doel in de therapie is dan ook om jezelf te aanvaarden in zijn geheel; met alle gebreken, met alle talenten, jezelf graag te zien, jezelf te herontdekken. Mens zijn is een combinatie van hoe je bent geboren (genen, hormonen, jouw lichaam), van levenservaringen (opvoeding, ouderlijke gezin, betekenisvolle personen, gebeurtenissen) en bewuste en onbewuste processen (emoties, denkprocessen, verlangens, noden, driften, moraal, cultuur, geloof). Wie we zijn is deels vaststaand en deels flexibel. Maar vaak flexibeler dan we zelf geloven. Een mens wordt geboren met het potentieel om op te groeien tot een evenwichtig persoon en gelukkig te zijn: met de capaciteit om lief te hebben, met vertrouwen, met oplossingsvaardigheden, met empathie voor onszelf, onze medemens, dier en natuur, met vergevingsgezindheid, dankbaarheid, met zin voor het leven, met geluk in ons hart en met de wil om ook te groeien als persoon. Samen gaan we herontdekken en vanuit zelfliefde start alles. Vanuit zelfliefde komt beweging op gang. Wat het probleem is, wat er vast zit, dat ben jij niet, daar val jij niet mee samen, maar dat is ontstaan in jou. Ik ga samen met jou, met jij als expert over jezelf, zoeken naar hoe de moeilijkheden ontstaan zijn en naar hoe je terug rust in jezelf kan vinden.

 

Iedereen kan bij mij terecht. Met welke door de mens gecreëerde categorie je jezelf ook identificeert: origine, religie, cultuur, subcultuur, seksuele of gender diversiteit, diagnose of aandoening. Wij hebben allemaal dezelfde menselijke natuur, met dezelfde noden en verlangens, vatbaar voor dezelfde moeilijkheden. Welkom.


 

Duur en betaling

We starten met een kennismakingsgesprek van 50 minuten/1 uur. Na dat gesprek duurt een sessie telkens 45 minuten. Elke sessie kost €55. Indien in samenspraak wordt besloten tot gesprekken op school of bij andere hulpverlening, zal €80 worden aangerekend. Indien je krap bij kas zit, kan overlegd worden voor een sociaal tarief. Betalen kan cash of via een mobile pay app telkens na elke sessie.  Hoelang een begeleiding duurt is altijd heel afhankelijk en individueel. Ook altijd in samenspraak.


Afspraak

Om een afspraak te maken kan u mij contacteren via vanbeversanne@gmail.com of via 0472/048902.

Indien je een sessie wilt annuleren, kan dat tot 48u voor afspraak.

Zahra Van Veldhoven

Hoveniersdreef 48 - 3001 Heverlee

0499/246580

info@kinezahra.be

Ondernemingsnummer: 0837.416.935

Copyright @ All Rights Reserved